START MAANDAGAVOND 16 JANUARI 19.00 UUR IN ZAANDAM

2023
Balans in eten en bewegen!
”en dan niet alleen in de eerste weken van het jaar, maar blijvend je gedrag aanpassen!”

Kom hiervoor naar de 3 inspiratie avonden 

NAAR EIGEN WAARDEN & HAALBARE DOELEN

 De manier waarop wij mensen bijvoorbeeld met ons eten omgaan noemen we eetgedrag. Dat betekent dus eten = gedrag! En laat dat nu zo moeilijk zijn om te veranderen! Wij mensen leven immers vaak op de automatische piloot. We doen dingen veelal onbewust zonder dat we het altijd door hebben. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor eten : ook bewegen, zorgen voor voldoende ontspanning, allemaal onderdelen van onze leefstijl! Denk maar aan de dingen die je vandaag hebt gedaan. Over veel dingen hoefde je niet eens na te denken terwijl je ze deed.

En leven op de automatische piloot voelt ook nog eens heel erg comfortabel. We doen graag dingen op een bepaalde manier, zoals we ze gewend zijn.

Een dieet of beweegadvies volgen vraagt je om van de automatische piloot af te gaan en dat is voor ons mensen, extreem moeilijk! En als het ons lukt om tijdelijk ons gedrag te veranderen omdat we bijvoorbeeld ‘een stok achter de deur hebben’ dan houden we het zeker niet altijd vol. Of wat gebeurt er als de spreekwoordelijke ‘stok’ is verdwenen? We vallen dan vaak terug en doen hetzelfde als voorheen. Inmiddels laat onderzoek en ervaring zien dat dat alleen adviezen geven en jou vertellen wat je wel en niet moet doen, onvoldoende werkt om je gedrag blijvend aan te passen of te veranderen. Velen van ons weten immers wel hoe gezond leven eruit ziet, maar we doen het niet!

Tijdens de inspiratie avonden kun je een eerste stap doen in de richting om nieuwe vaardigheden te leren waardoor je minder op de automatische piloot gaat leven. Je leert stil te staan en te kiezen op basis van wat jij persoonlijk belangrijk vindt.

Waarom wil je afvallen, aankomen of anders met eten omgaan? Waarom wil je meer of minder gaan bewegen? Waarom wil je meer rust inbouwen? Waarom is dat belangrijk voor jou?

We nodigen je uit je eigen waardes op deze gebieden te ontdekken, zonder jezelf (streng) te veroordelen.

Vanuit daar kun je keuzes maken en doelen stellen die je dichter brengen bij wat je echt belangrijk vindt! En uiteindelijk die doelen ook behalen: klein of wat groter, in stappen, maar in ieder geval haalbaar!

Je kunt hieronder de details vinden om je op te geven!

START Maandagavond 16 januari 2023

Kom naar de 3 inspiratie avonden

Maandagavond: 16 en 30 januari en 13 februari 
Tijd: 19.00-20.15uur
Locatie: Vlielandstraat2, Zaandam          
 Kosten: 45,- euro voor 3 avonden

Inschrijven: uiterlijk 10 januari 2023 klik hiervoor  op onderstaande link:
  mirjam@praktkijk-itsmylijf.nl
Wanneer je het bedrag overgemaakt hebt is je plek definitief gereserveerd!
NL25 RABO 0162 165757 t.n.v M.Koops

2 juni 2022
World Eating Disorders Action Day (WEDAD)

Diëtiste Joke van Scheers brengt een recent opgenomen podcast onder de aandacht, waarin zij iets vertelt over hoe zij werkt in Praktijk It’s my Lijf met cliënten met eetproblematiek. Misschien een eye opener, want het beeld dat mensen hebben van hoe de begeleiding van een diëtiste er uitziet, lijkt niet altijd te kloppen. Dit ervaart Joke vaak in de gesprekken met haar cliënten. Dat maakt soms ook de stap naar een diëtiste lastig voor mensen met een eetstoornis. Dat is jammer. Podcast beluisteren? Dit kan via deze link:
LEVEN IN AANDACHT

Mindfulness en Eten training (MBSR)
Start voorjaar 2023 

Een leefstijl training van 8 bijeenkomsten met handvatten voor bewuster leven, eten en bewegen. Deze training is gericht op de omgang met eetgewoonten, voeding, lichaamsbeleving, beweging en acceptatie van jezelf en je lichaam.

Kosten€   490,- (Inc. BTW)Dit is inclusief:
·
 Intake gesprek van 30 minuten
·
  8 x 2.30 uur bijeenkomsten
·
 werkboek en toegang tot audiobegeleiding

Vergoeding
Mindfulness wordt door veel verzekeraars voor een groot deel vergoed. Dit kun je navragen bij je eigen zorgverzekeraar. Ook werkgevers zijn vaak bereid om mee te betalen aan de training.

Data: voorjaar 2023 informeer naar de start datum

Tijd:

MEER INFORMATIE KUN JE HIER LEZEN

AANMELDEN